Domain eli verkkotunnus

Domain eli verkkotunnus on verkkosivusi nimi, jolla sivustosi löydetään verkosta. Verkkotunnus yksilöi myös sähköpostiosoitteesi ja muut palvelut. Domain247:ssä voit rekisteröidä verkkotunnuksen itselle tai yrityksellesi. Fi-verkkotunnuksen lisäksi saat meiltä myös yleisimmät kansainväliset verkkotunnukset kuten com, net ja org. Tarkista onko haluamasi verkkotunnus vapaana ja varaa se kauttamme. Jos sinulla on jo verkkotunnus ja haluat siirtää sen palveluumme, sekin onnistuu. Pääset eteenpäin alapuolelta löytyvistä napeista. Verkkotunnuksen hinnan näet, kun suoritat haun.

domain

Domain-haku

Aloita verkkotunnuksen hakeminen tästä

Tai siirrä olemassa oleva tunnuksesi meille

Domainhotelli

Jotta saat tehtyä verkkostunnukseesi eli domainiisi vaikkapa vain ”Tulossa pian” -sivun, kannattaa sinun hankkia pieni webhotelli, jota voi tässä tapauksessa kutsua myös domainhotelliksi. Tähän sopii erinomaisesti meidän MINI-paketti, josta maksat vain 1,23 €/kk ja mukaan kuuluu myös sähköposti. Kun aika on, voit muuttaa paketin helposti suurempaan.

domainhotelli

Miten saan domainin käyttööni?

Rekisteröinti tai siirto

icon-mopment-financial

Verkkotunnuksen voit varata 1-5 vuodeksi kerrallaan. Rekisteröinti suoritetaan heti maksun yhteydessä. Tarkemmat tilausohjeet täällä. Olemme virallinen fi-verkkotunnusvälittäjä. Lisäksi saat kauttamme myös yleisimmät kansainväliset verkkotunnukset. Voit myös siirtää aiemmin rekisteröidyn verkkotunnuksen palveluumme. Tätä varten tarvitset välittäjän vaihtoavaimen aiemmalta palveluntarjoajaltasi.

Käyttöönotto

icon-mopment-financial
Kaikkiin verkkotunnuksiin sisältyy nimipalvelimemme ja DNS-hallinta löytyy Webhotelleistamme. Verkkotunnuksen voit liittää uuteen tai aiempaan webhotelliisi. Verkkotunnuksesi mukaisia sähköpostiosoitteita voit käyttää joko Webmailissa tai haluamallasi sähköpostiohjelmalla ja laitteella. Voit myös ainoastaan varata verkkotunnuksen ja ottaa sen käyttöön myöhemmin.

Hallinta

icon-mopment-financial

Palvelussamme voit helposti hallita verkkotunnuksiasi, emme rajoita verkkotunnusten määrää webhotelleissamme. Voit helposti muuttaa verkkotunnuksen omistajatietoja, nimipalvelimia sekä verkkotunnuksen käyttötapaa webhotellissasi (esim. lisä- tai rinnakkaisdomainina).

Domain-palvelumme ominaisuudet

Domainhinnasto

Verkkotunnuksen rekisteröinnin hinta vaihtelee verkkotunnuspäätteen mukaisesti. Verkkotunnuksen hinnan näet verkkotunnushaun ja tilauksen yhteydessä. Muutamia esimerkkejä yleisimpien verkkotunnusten rekisteröintihinnoista uusille asiakkaille:
fi 15,00 EUR/v .com 12,00 EUR/v .net 15,00 EUR/v .org 15,00 EUR/v.

Usein kysytyt kysymykset

Olemme virallinen verkkotunnusvälittäjä ja voit ostaa verkkotunnuksen suoraan. Tarkemmat ohjeet tilaukseen täällä. Mikäli haluamasi verkkotunnus on vapaana, voit rekisteröidä sen. Tilauksen yhteydessä voit määrittää rekisteröidäänkö verkkotunnus sinun vai yrityksesi nimiin.

Tarvitset siirtoa varten välittäjän vaihtoavaimen nykyiseltä palveluntarjoajaltasi. Saat sen suoraan asiakassivuiltasi tai se tulee pyytää erikseen. Välittäjän tulee toimittaa vaihtoavain 5 arkipäivän kuluttua pyynnöstäsi. Verkkotunnuksen siirron voit tehdä täällä tai suoraan webhotelli-tilauksen yhteydessä.
Saat ilmoituksen mikäli verkkotunnusta ei voida siirtää. Tällöin mahdollisesti verkkotunnuksen lukitus tulee poistaa ensin. Muiden kuin fi-verkkotunnusten osalta siirrossa kestää yleensä 5-7 vuorokautta ja erillinen
siirtovahvistus tulee mahdollisesti hyväksyä. Lisätietoa verkkotunnuksen siirrosta löydät Tietopankistamme.

Voit ostaa pelkän verkkotunnuksen, mutta verkkosivustoa/sähköposteja varten tarvitaan webhotelli tai muu hostingpalvelu. Kaikki webhotellimme sisältää DNS-hallinnan ja sähköpostitilejä rajattomasti. Ellei verkkotunnusta liitetä webhotelliin, jätetään se parkkiin. Verkkotunnus voidaan liittää myös olemassa olevaan webhotelliin.

Fi-verkkotunnuksen tulee sisältää vain sallittuja merkkejä. Lisäksi verkkotunnus ei saa loukata toisen suojattua nimeä tai tavaramerkkiä. Lue lisää vaatimuksista täältä.

Yleisesti ottaen hyvä verkkotunnus on helppo muistaa, kirjoittaa ja lausua. Se vastaa toiminimeäsi tai tavaramerkkiäsi. Se on yksilöllinen ja tuo esille kyseessä olevan asian tai palvelun. Lue lisävinkkejä täältä.

Kuka tahansa voi rekisteröidä fi-verkkotunnuksen: yksityishenkilö, yritys, yhdistys, säätiö, suomalainen tai ulkomainen. Verkkotunnuksen käyttäjä kuitenkin itse vastaa rekisteröimänsä verkkotunnuksen lainmukaisuudesta. 

Domain eli verkkotunnus on verkkosivusi www-osoite, tämän perusteella sivustosi löydetään verkosta. Myös sähköpostiosoitteesi loppuosa muodostuu verkkotunnuksesta.

Nimipalvelu (DNS) yhdistää domainin Internetiin. Verkossa toimivat nimipalvelimet muuttavat verkkotunnuksen tietokoneen ymmärtämäksi IP-osoitteeksi. Ilman verkkotunnukselle määriteltyjä nimipalvelimia sivustoasi ei löydy.

Tietoturvan kannalta jokaisella fi-verkkotunnuksella tulisi olla maantieteellisesti hajautettu nimipalvelu käytössä. Se on paras suoja nimipalveluun kohdistuvia palvelunestohyökkäyksiä vastaan. Lisäksi verkkotunnuksen toimintavarmuus ja saavutettavuus sekä nimipalveluiden vikasietoisuus paranee.