Domain eli verkkotunnus

Domain eli verkkotunnus on verkkosivusi nimi, jolla sivustosi löydetään verkosta. Domain247:ssä voit rekisteröidä verkkotunnuksen itselle tai yrityksellesi. Fi-verkkotunnuksen lisäksi saat meiltä myös yleisimmät kansainväliset verkkotunnukset kuten com, net ja org. Tarkista onko haluamasi verkkotunnus vapaana ja varaa se kauttamme. Jos sinulla on jo verkkotunnus ja haluat siirtää sen palveluumme, sekin onnistuu. Pääset eteenpäin alapuolelta löytyvistä napeista. Verkkotunnuksen hinnan näet, kun suoritat haun.

domain

Aloita verkkotunnuksen hakeminen tästä

Tai siirrä olemassa oleva tunnuksesi meille

Miten saan domainin käyttööni?

Rekisteröinti tai siirto

icon-mopment-financial

Verkkotunnuksen voit varata 1-5 vuodeksi kerrallaan. Rekisteröinti suoritetaan heti maksun yhteydessä. Olemme virallinen fi-verkkotunnusvälittäjä. Lisäksi saat kauttamme myös yleisimmät kansainväliset verkkotunnukset. Voit myös siirtää aiemmin rekisteröidyn verkkotunnuksen palveluumme. Tätä varten tarvitset välittäjän vaihtoavaimen aiemmalta palveluntarjoajaltasi.

Käyttöönotto

icon-mopment-financial

Verkkotunnuksen rekisteröinnin lisäksi tarvitset nimipalvelun (DNS-hallinta), jonka saat meiltä Webhotelli-tilauksen yhteydessä. Voit liittää verkkotunnuksen myös  olemassa olevaan palveluusi. Verkkotunnuksesi mukaisia sähköpostiosoitteita voit käyttää joko Webmailissa tai haluamallasi sähköpostiohjelmalla ja laitteella.

Hallinta

icon-mopment-financial

Palvelussamme voit helposti hallita verkkotunnuksiasi, emme rajoita verkkotunnusten määrää webhotellissamme. Voit helposti muuttaa verkkotunnuksen omistajatietoja, nimipalvelimia sekä verkkotunnuksen käyttötapaa webhotellissasi (esim. lisä- tai rinnakkaisdomainina).

Usein kysytyt kysymykset

Domain eli verkkotunnus on verkkosivusi www-osoite, tämän perusteella sivustosi löydetään verkosta. Myös sähköpostiosoitteesi loppuosa muodostuu verkkotunnuksesta.

Nimipalvelu (DNS) yhdistää domainin Internetiin. Verkossa toimivat nimipalvelimet muuttavat verkkotunnuksen tietokoneen ymmärtämäksi IP-osoitteeksi. Ilman verkkotunnukselle määriteltyjä nimipalvelimia sivustoasi ei löydy.

Olemme virallinen verkkotunnusvälittäjä ja voit ostaa verkkotunnuksen meiltä. Mikäli haluamasi verkkotunnus on vapaana, voit rekisteröidä sen. Tilauksen yhteydessä voit määrittää rekisteröidäänkö verkkotunnus sinun vai yrityksesi nimiin.

Kuka tahansa voi rekisteröidä fi-verkkotunnuksen: yksityishenkilö, yritys, yhdistys, säätiö, suomalainen tai ulkomainen. Verkkotunnuksen käyttäjä kuitenkin itse vastaa rekisteröimänsä verkkotunnuksen lainmukaisuudesta. 

Yleisesti ottaen hyvä verkkotunnus on helppo muistaa, kirjoittaa ja lausua. Se vastaa toiminimeäsi tai tavaramerkkiäsi. Se on yksilöllinen ja tuo esille kyseessä olevan asian tai palvelun. Lue lisävinkkejä täältä.

Fi-verkkotunnuksen tulee sisältää vain sallittuja merkkejä. Lisäksi verkkotunnus ei saa loukata toisen suojattua nimeä tai tavaramerkkiä. Lue lisää vaatimuksista täältä.